logo

Turn your PDF into a Booki and read it
everywhere on the internet, I-pad, or tablet!

zaterdag, 07 februari 2015 05:16

Gouden tips bij besparen

Geschreven door 
Beoordeel deze publicatie
(0 stemmen)
Veel mensen zijn op zoek naar manieren om maandelijks geld te besparen, sommige mensen hebben een gat in de hand, anderen hebben te hoge maandlasten. Veel mensen zouden wel een extratje kunnen gebruiken, maar nu de economie net een beetje opkrabbelt na de crisis liggen de goedbetaalde banen helaas niet voor het oprapen. Wat wel iedereen kan doen is slim omgaan met je geld.

Uitgavenpatroon
Belangrijk is om inzichtelijk te krijgen wat je per maand binnen krijgt en wat er per maand uitgaan en vooral waar je geld aan uitgegeven wordt. Maak een duidelijk overzicht van jouw maandelijkse uitgaven. Dit kun je bijvoorbeeld categoriseren in vaste lasten, boodschappen, vervoer en overig. Houd alles zo nauwkeurig mogelijk bij. Wanneer je dit een aantal maanden doet kun je gaan kijken waar je kunt gaan besparen. Heb je maandelijks een hoge telefoonrekening? Kijk dan naar een abonnement waarmee onbeperkt bellen geen extra kosten met zich meebrengt. Geef je veel geld uit aan boodschappen? Ga dan eens kijken of je bijvoorbeeld 1 keer per week de boodschappen kunt doen. Heb je een duur abonnement op de sportschool? Denk eens na over andere alternatieven zoals hardlopen.

Aanbiedingen
Check regelmatig de aanbiedingen van winkels. Wil je liever geen folders in de bus? Kies dan voor een reclamefolder app, op deze manier kun je de folders digitaal in de gaten houden. Koop voordeelverpakkingen in de aanbieding, zo kun je op jaarbasis best wat geld besparen.

Kortingsbonnen
Wil je een dagje weg? Een festival bezoeken? Ergens gaan eten? Internet is verzadigd met websites waar je kortingsbonnen kunt vinden of waar je goedkope acties kunt scoren. Het loont echt op op zoek te gaan naar een betere prijs. Er komen ook steeds meer websites waar je deals van de dag of week kunt kopen. Vaak kun je dan een voucher voor een uitje, etentje of behandeling met korting kopen.

Pinpas of cash?
Wanneer geef jij het meeste geld uit? Wanneer je met je pinpas betaald of wanneer je cash betaald? Zwaai je bijvoorbeeld al snel met je pinpas wanneer je in de stad bent? Kies er dan voor om vooraf een bedrag te pinnen zodat je weet wat je uitgeeft. Maak je teveel geld op aan boodschappen? Pin dan maandelijks een bedrag zodat je ziet wat je uitgeeft, maar ook dat je kunt zien hoeveel geld je nog over hebt voor de boodschappen van de rest van de maand.
1460 keer gelezen Laatst aangepast op zaterdag, 07 februari 2015 05:24

Schrijf een recensie:

(*) verplicht.