logo

Turn your PDF into a Booki and read it
everywhere on the internet, I-pad, or tablet!

maandag, 19 januari 2015 17:36

De voordelen van tegels

Geschreven door 
Beoordeel deze publicatie
(0 stemmen)
Kies je voor tegels, dan kies je voor veel voordelen. Tegels zijn namelijk één van de duurzaamste materialen om in en rondom het huis te verwerken en ze passen in letterlijk iedere interieurstijl thuis. Hier lees je de 4 grootste voordelen op een rij:

1. Lange levensduur Je leest net dat tegels duurzaam zijn, dat staat voor dat tegels een leven lang mee kunnen gaan. Weinig onderhoud, stevig materiaal en de meeste tegelsoorten zijn niet aan trends onderhevig. Laat je tegels plaatsen dat kun je genieten van tegels die mooi blijven en die vaak moeiteloos overgaan in een nieuwe interieurstijl. Dit maakt tegels een waardevolle toevoeging aan de woning, een investering die je er zeker uit haalt.

2. Water-, vlek- en hittebestendig Tegels staan bekend om hun weerbaarheid tegen invloeden van buitenaf. De meeste tegelsoorten zijn water-, vlek- én hittebestendig en zijn hierdoor geschikt voor iedere ruimte in huis. Keramische tegels die zijn voorzien van een glazuurlaag zijn al direct geschikt, maar ook tegelsoorten die niet zijn voorzien van een glazuurlaag kunnen ook zeker water-, vlek- en hittebestendig gemaakt worden door de tegels te voorzien van een impregneerlaag.

3. Ruim aanbod Verschillende vormen, alle kleuren van de regenboog, van een natuurlijk uiterlijk tot inspirerende motieven, alles is mogelijk met tegels. Wil je meer natuurlijke elementen in huis halen dan zijn natuursteen tegels zeer geschikt. Natuursteen is gecreëerd door de natuur zelf, iedere tegel is uniek en is verkrijgbaar van lichte tot donkere tinten. In sommige soorten kun je zelfs nog fossielen aantreffen omdat natuursteen vaak al miljoenen jaren oud is.
Kies je voor keramische tegels dan zijn de keuzes eindeloos. Deze in de oven gebakken tegel, bestaande uit aarde en klei, is verkrijgbaar als simpele witte variant tot een tegel die bijna niet van echt laminaat te onderscheiden is. Kortom, heb je een kleur, vorm of motief in gedachten dan is de kans groot dat je die tegel gaat vinden.

4. Vloerverwarming Tot slot zijn tegels als geen ander geschikt om warmte te geleiden en daardoor perfect voor vloerverwarming. Vloerverwarming biedt ook veel voordelen:
• Verwarmt de ruimte gelijkmatig over de totale oppervlakte waardoor het overal even warm is.
• Vloerverwarming is onzichtbaar en als je kiest voor vloerverwarming als hoofdverwarming is de radiator zelfs overbodig waardoor je meer ruimte creëert.
• De thermostaat kan 1 à 2 graden Celsius omlaag wat jaarlijks een energiebesparing tot 6% kan opleveren en bij een goed geïsoleerde woning zelfs tot 15%.
1656 keer gelezen

Schrijf een recensie:

(*) verplicht.