logo

Turn your PDF into a Booki and read it
everywhere on the internet, I-pad, or tablet!

vrijdag, 17 juni 2016 04:41

Besparen met zonnepanelen

Geschreven door 
Beoordeel deze publicatie
(0 stemmen)
Iedereen weet dat het opwekken van zonne-energie goed voor het milieu is en dat het een manier is om voordelig stroom op te wekken. De zon is immers een onuitputtelijke bron van energie. Dat is exact de reden dat zonnepanelen de absolute toekomst zijn van de manier waarop we energie opwekken. Het goede nieuws is dat het de afgelopen jaren gemakkelijker is geworden om ook zelf hiervan te kunnen profiteren!

Hoe kan ik besparen met zonnepanelen?

Het laten installeren van zonnepanelen brengt een aanzienlijke investering met zich mee. Desondanks is het door de besparing op je energierekening toch mogelijk om dit in een relatief korte periode van gemiddeld zeven tot tien jaar terug te verdienen. Je begint dus direct met het besparen op je energierekening en na de terugverdientijd wek je je eigen stroom op, zonder hier voor te hoeven betalen. Het is bovendien mogelijk om het overschot aan stroom dat de zonnepanelen opwekken, terug te verkopen aan de energieleverancier. Daarnaast kan er ook bespaard worden op de installatie van de zonnepanelen. Het is namelijk mogelijk de BTW over de aanschaf- en installatiekosten terug te vorderen en sommige gemeentes hebben er subsidies voor beschikbaar gesteld.

Hoeveel panelen heb ik dan nodig?

Belangrijk bij de beslissing om zonnepanelen aan te schaffen, is dat hierbij het energieverbruik als uitgangspunt wordt gebruikt. Houd hierbij ook rekening met hoe het energieverbruik de komende jaren zal veranderen. Het is tenslotte een investering voor op de lange termijn. Indien de gezinssamenstelling de komende jaren verandert doordat er gezinsleden bij komen of juist uit huis vertrekken, zal ook de energiebehoefte veranderen. Deze energiebehoefte bepaalt het aantal zonnepanelen dat je nodig zal hebben. Maar niet alleen het aantal speelt hierin een rol. Ook het type zonnepaneel bepaalt hoeveel energie er wordt opgewekt. Zo is er een verschil in het rendement van de panelen, hetgeen terug te zien is in de prijs. De monokristallijn variant presteert het best, maar kost dan ook het meest. Het polykristallijn zonnepaneel is op beide vlakken een stapje terug en de dunne film zonnepanelen zijn aanzienlijk goedkoper, maar leveren ook maar de helft van het rendement van de vorige twee opties.
1917 keer gelezen Laatst aangepast op maandag, 04 juli 2016 18:50

Gerelateerde publicaties

Schrijf een recensie:

(*) verplicht.