logo

Turn your PDF into a Booki and read it
everywhere on the internet, I-pad, or tablet!

vrijdag, 30 september 2016 17:33

Wat zijn de voordelen van een radiator?

Geschreven door 
Beoordeel deze publicatie
(1 Stem)
Tegenwoordig is het in nieuwbouwhuizen vaak standaard dat er vloerverwarming wordt aangelegd. De warmte wordt hierdoor goed verdeeld over de ruimte en het is niet meer nodig om radiatoren aan de muur te bevestigen. Indien jij een nieuw verwarmingssysteem aan wilt leggen, is het natuurlijk nog steeds mogelijk om je woning te verwarmen met behulp van radiatoren. Maar waarom zou je eigenlijk voor een radiator kiezen in plaats van vloerverwarming?

Kosten besparen
Naast het feit dat vloerverwarming niet in ieder huis geplaatst kan worden, is het plaatsen van radiatoren ook nog een stuk goedkoper. Radiatoren zijn namelijk prima zelf te plaatsen wanneer je enigszins handig bent. Bij vloerverwarming komt een heel systeem kijken en wanneer je hier geen verstand van hebt, moet je dit uit laten voeren. Dit is typisch loodgieterswerk en dat kost je in de meeste gevallen dan ook behoorlijk wat geld. Bijkomend voordeel van een radiator is dat deze vaak goedkoop is in de aanschaf en dat is bij vloerverwarming niet het geval.

Snel warm
In tegenstelling tot vloerverwarming is de reactietijd van een radiator een stuk sneller. Hierdoor is het mogelijk om de temperatuur bijvoorbeeld vanuit een koude situatie eenvoudig bij te stellen. Radiatoren zijn hierdoor snel warm en koelen over het algemeen ook weer redelijk snel weer af. Bij vloerverwarming duurt het vaak langer voor een ruimte goed warm is. Daarbij komt dat vloerverwarming niet snel uit te zetten is.

Functioneel
Een radiator zorgt er niet alleen voor dat een ruimte in een woning of ander pand snel op temperatuur is, maar heeft nog een groot voordeel. Het is namelijk mogelijk om natte spullen snel te laten drogen op een radiator. Zo kun je bijvoorbeeld een natte handdoek of theedoek over de radiator hangen, maar ook kledingstukken zoals een spijkerbroek of trui zijn redelijk snel droog. Wanneer je vloerverwarming hebt in je woning, ga je niet je kleding uitgebreid uitstallen op de grond.

Bron: http://schiedamloodgieters.nl/
761 keer gelezen

Schrijf een recensie:

(*) verplicht.