logo

Turn your PDF into a Booki and read it
everywhere on the internet, I-pad, or tablet!

zondag, 21 februari 2016 02:48

Waarom een goede exportstrategie belangrijk is

Geschreven door 
Beoordeel deze publicatie
(1 Stem)
Wanneer je goederen gaat exporteren naar het buitenland is het belangrijk dat je eerst goed bedenkt wat voor exportstrategie je wilt gebruiken. Wil je de direct exporteren of wil je liever indirect exporteren?

Direct exporteren
Als je direct gaat exporten betekend dit dat je het volledig zelf wil doen. Dat betekend dat je de buitenlandse markt op dezelfde manier kunt proberen te veroveren als de Nederlandse markt. Je moet hierbij stapje voor stapje jouw hele bedrijf in het buitenland weer opbouwen. Het enige verschil met toen je begon in Nederland is dat je nu al budget hebt om alles te regelen. Wel is het zo dat je gebruik kunt maken van een Nederlandse expediteur om er voor te zorgen dat de het vervoeren van de producten en dergelijk wel goed gebeurt.

Indirect exporteren
Met indirect exporteren wordt bedoelt dat je de buitenlandse markt niet helemaal zelf probeert te veroveren. Er wordt hier gebruik gemaakt van partners die al opereren in dat land. Stel je wilt exporteren naar Brazilië, dan hoef je alleen maar partners te vinden in Brazilië die jouw producten willen verkopen. Als je bijvoorbeeld de handtrux graafarm verkoopt is het enige wat je hoeft te doen het zoeken van vaste speelgoedwinkels en webwinkels die jouw product wel willen verkopen. In zo’n geval is het natuurlijk vele malen makkelijker om jouw producten te exporteren dan als je zelf een hele winkel op zou moeten zetten in Brazilië. Exporteren is in veel gevallen dan ook vele malen makkelijker als je het indirect doet dan als je het direct doet. Het nadeel van indirect exporteren is echter dat je over het algemeen minder geld over houd dan als je direct exporteert. Dit is wel een belangrijke keuze die je moet maken voordat je uiteindelijk je producten gaat exporteren.
631 keer gelezen Laatst aangepast op zondag, 21 februari 2016 02:56

Schrijf een recensie:

(*) verplicht.